165 petflessen omgetoverd tot streelzachte sofa

165 petflessen omgetoverd tot streelzachte sofa

Deens meubelmerk Sofacompany lanceert design zetel van 98% gerecycleerde stof

Bamboetapijten, vervangbare hoezen en een levenslange garantie op het 100% duurzame framewerk. Dat het Deens meubelmerk Sofacompany inzet op groen is allang geen geheim meer, maar met de komst van de Astha Cura wordt nu een wel hele bijzondere mijlpaal bereikt: een hippe, streelzachte sofa, met een stof gemaakt uit gerecycleerde petflessen. De designzetel is vanaf nu online verkrijgbaar en te bewonderen in de showrooms in Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. 

Petflessen gerecycleerd tot designbank

Duurzaam staat - net als in de fashionwereld – al lang niet meer synoniem voor suf of lelijk. Dit bewijst de trendy look van de Ashta Cura, een Deense design sofa op basis van... post-consumer waste. De Cura stof is namelijk gemaakt van 98% gerecycleerde plastic flessen! Voor elke zetel worden maar liefst 165 flessen ingezameld, gesorteerd, gereinigd en uiteindelijk omgevormd tot de fijnste weefsels en getransformeerd tot polyester. Een fantastisch intiatief want de plastic afvalberg blijft maar groeien! Bovendien gaat 5% van je aankoopbedrag voor deze groen interieurpareltjes van Sofacompany naar organisaties die plastic inzamelen!

 

Polyester vs. natuurlijke vezels

Met de Cura stof doet Sofacompany geen concessies aan kwaliteit en comfort. Integendeel! De ultrafijne en zachte polyester vezels worden behandeld en gevormd om natuurlijke materialen te imiteren. Met de verfijnde verwerking van gerecyclede polyester en de daaropvolgende weefmethode voel je geen verschil tussen de Cura stof en natuurlijke stoffen. Je krijgt dus niet alleen een bank van hoge kwaliteit- maar het is ook heerlijk om erin te zitten.

 

Ontwerp jouw eigen 'groene' droomzetel

Met het concept “Zelf Ontwerpen” kan je bij Sofacompany het meubel van je dromen ontwerpen. De Cura stof is vanaf nu ook in drie prachtige varianten in de online ontwerpmodule beschikbaar; donkergroen, lichtblauw en lichtgrijs. Hiermee krijg je de mogelijkheid om als klant ook nieuwe duurzame stoffen te kiezen voor alle andere designs. Zie jij het ook al helemaal zitten om je milieuvriendelijk neer te vleien? De nieuwe Astha Cura is beschikbaar vanaf EUR 899,- 


Klik hier voor onze mediagalerij en ontdek sfeerbeelden en packshots!

 

Wil je meer info wilt over het verhaal achter de duurzame reis van Sofacompany?  als je op zoek bent naar extra beeldmateriaal, een leuk idee hebt voor een samenwerking, of graag meubels uitleent voor een fotoshoot, event of een tv-programma, geef gerust een seintje.

 

Groetjes,

 

Elke

Contacteer ons
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Over Sofacompany

Sofacompany verkoopt unieke en betaalbare Deense designmeubels. Van retro tot bohemian en van klassiek tot modern. Sofacompany heeft het hele proces, van ontwerp en productie, tot aan levering, volledig in eigen handen. Met deze unieke formule daagt Sofacompany de conservatieve meubelindustrie uit; geen overbodige tussenpersonen én zeer betaalbaar. Sofacompany is in Nederland als online shop gestart en heeft ondertussen showrooms in Arnhem, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam.

Sofacompany
Gele Rijders Plein 13
6811 AN Arnhem
Nederland