Designerhuis: binnenkijken bij Line Nevers Krabbenhøft (NL)

Sofacompany viert 10de verjaardag met feestelijke binnenkijker

Speciaal voor het 10-jarig bestaan van het Deense interieurmerk Sofacompany, nodigt Head of Design, Line Nevers Krabbenhøft, ons uit om een kijkje te nemen in haar authentieke villa uit 1883. Dit Scandinavisch woonpareltje in Frederiksberg (een klassevolle wijk in Kopenhagen) is dan ook een feest voor élke interieurliefhebber. Kunst, architectuur en design smelten er op organische wijze samen. Ontdek hier de binnenkijkreportage


Liefde op het eerste gezicht 
Toen Line Nevers Krabbenhøft en haar familie 15 jaar geleden besloten om te verhuizen naar een nieuwe plek - dichter bij Kopenhagen - wisten ze heel snel dat dit hun droomwoning was. “De karakteristieke details, de rustige ligging in een doodlopend straatje waar kinderen zorgeloos buiten kunnen spelen, en dit temidden van de residentiële ‘Kongens Kvarter’ wijk...Het was het perfecte plaatje en we waren meteen verkocht”, begint Line haar verhaal. 

Harmonie & hygge
Maar na de aankoop stond hen nog wel een flink renovatieproject van maar liefst 160 vierkante meter te wachten. De villa werd getransformeerd tot een moderne basis die fungeert als neutraal decor voor klassiek design, unieke reis-objecten en een alomtegenwoordig ‘hygge’ gevoel. Met donkere kleurschakeringen en een ingetogen elegantie creëerde Line een rustgevende en harmonieuze uitstraling. De centrale ruimte toverde ze om tot een eetkamer met zwarte leefkeuken. “De keuken zelf was eigenlijk heel goedkoop waardoor we konden investeren in een retro gasfornuis en een bijpassend stalen keukenblad, dat we speciaal op maat lieten maken”, vertelt de meubelontwerpster.  

Passie voor vintage design 
Geen betere plek dan die keuken - als kloppend hart van de woning - om uit te pakken met enkele design pronkstukken zoals de Arne Jacobsen 7 Vlinder-stoelen en de Mogen Kochs vouwstoelen. De liefde voor meubelklassiekers uit de jaren ’50 en ’60 loopt als een rode draad doorheen het interieur. “Dat de meubels van de oude Deense architecten zo gegeerd zijn over gans de wereld, is geen toeval. Hun ontwerpen en de lijnen van deze designs zijn simpel, puur en tijdloos. Daarom vormen ze ook voor mij persoonlijk een onuitputtelijke bron van inspiratie.”

De lamp als kunstobject
De vintage Globe lamp van Verner Panton, die als een futuristische eyecatcher boven de eettafel hangt, toont niet enkel Line’s passie aan voor traditioneel design maar ook voor verlichting in het algemeen. “Lampen zijn - in mijn visie als designer - de sculpturale juwelen voor je huis. Net zoals zitbanken kunnen ze niet enkel functioneel zijn maar ook een artistieke meerwaarde hebben voor je interieur. Een lamp kan de hele uitstraling van een ruimte definiëren. Zo kan je een saaie kamer volledig transformeren met de juiste lamp”, legt Line uit. In haar authentieke villa spotten we zowel nieuwe als tweedehands exemplaren: een Louis Poulsen lamp, een sfeervolle Petite Friture plafondlamp in haar home office, een tweedehands PH-Snowball in de gang, Bestlite in de slaapkamer en Flos Arco, Gubi Cobra en Kartell in de woonkamer. Kortom, een interessante mix van traditioneel Deens, Italiaans, Zweeds en Frans design. En hoewel gemaakt uit verschillende materialen zoals marmer, metaal en plastic, brengen ze toch een coherent verhaal als klassieke, tijdloze designs met een twist. 

Van fast fashion tot duurzaam design
Line staat intussen al jaren bekend als gerenommeerd meubeldesigner maar na haar studies 'Art & Fashion' in Londen, rolde ze niet meteen in de interieurwereld. Hoewel ze helemaal niet in de voetsporen van haar moeder wilde treden, startte ze haar carrière toch in de mode-industrie. Line werkte als modeontwerpster bij onder meer bij Margit Brandt, Inwear and Fransa. Maar na een aantal jaren voelde ze zich niet meer comfortabel bij het creëren van ‘fast fashion’. Daarom stortte ze zich volledig in de interieursector waar collecties meestal een langere levensduur kennen. En ook Line’s eigen interieur ademt duurzaam design. “Ik gooi bijna nooit iets weg en heb zelfs kleding en meubels die meer dan 30 jaar oud zijn", lacht de ontwerpster. "Dat kan natuurlijk enkel als je kwalitatieve en tijdloze spullen koopt die je nooit beu wordt. Maar het hoeft niet perse superduur te zijn om lang mee te kunnen gaan. Zo heeft mijn 24-jaar oude boekenkast van Ikea al 3 verhuizen overleefd! Maar eerlijk gezegd, ben ik ook gewoon een beetje een verzamelaar die héél moeilijk afscheid kan nemen van spullen omdat achter elk item in mijn huis wel een verhaal zit”, bekent Line.  

Een succesvol interieur volgens een Deense designgoeroe 
Benieuwd naar Line’s ultieme interieur tip? “Ga voor harmonie, contrasten en persoonlijkheid. Wees niet bang om uniek en commerciëel, warm en koud, duur en goedkoop, nieuw en oud, ronde en rechthoekige vormen te gaan mixen. Omring jezelf met spullen die je gelukkig maken en vertrouw simpelweg op je intuïtie om nieuwigheden die je aanspreken, toe te voegen aan je interieur.” 

Line’s laatste deco-aanwinst 
“Mijn eigen Paula sofa! Doordat ik de zitbank zelf heb ontworpen, betekent deze enorm veel voor mij. Ik won er afgelopen jaar de Red Dot Design Award en de European Product Design Award mee. Daarnaast tikte ik onlangs ook een ingekaderde foto van Pernille Enoch uit de Nordværk Gallerij op de kop.”

Wishlist items
Maar wat staat er nog meer op Line’s verlanglijstje? “Ik hou van spullen met een verhaal en daarom ga ik vaak overstag voor oude keramische objecten. Ze zijn duurzaam en vertellen een interessant verhaal over de handen die hen boetseerden", aldus Line Nevers Krabbenhøft.

Klik hier voor de HR beelden van deze prachtige binnenkijker!

Wil je graag zelf een interview doen met Line Nevers Krabbenhøft? Ben je op zoek naar extra beeldmateriaal, heb je een leuk idee voor een samenwerking of leen je graag meubels uit voor een fotoshoot, event of een tv-programma? Geef me dan gerust een seintje!

Groetjes,

Elke

Elke Hadermann

PR account manager, Global Image

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Sofacompany

Sofacompany verkoopt unieke en betaalbare Deense designmeubels. Van retro tot bohemian en van klassiek tot modern. Sofacompany heeft het hele proces, van ontwerp en productie, tot aan levering, volledig in eigen handen. Met deze unieke formule daagt Sofacompany de conservatieve meubelindustrie uit; geen overbodige tussenpersonen én zeer betaalbaar. Sofacompany is in Nederland als online shop gestart en heeft ondertussen showrooms in Arnhem, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam.

Contact

Gele Rijders Plein 13 6811 AN Arnhem Nederland

0031 (0)85 876 93 89

[email protected]

www.sofacompany.com