Zetelwissel bij Sofacompany: Lars Larsen Group neemt roer over van Procuritas

Zetelwissel bij Sofacompany: Lars Larsen Group neemt roer over van Procuritas

Deens meubelmerk zit niet stil: succesvolle online retailer verkocht

Al sinds de opstart in 2012 door het koppel Catherine en Christian Rudolph, draait het Deense meubelmerk Sofacompany op volle toeren. Ook wanneer investeerder Procuritas de online retailer opkocht in 2017, bleven de verkoopcijfers en omzetten elk jaar opnieuw stijgen. En nu neemt Sofacompany de volgende stap in zijn groeiproces als onderdeel van Lars Larsen Group. Hoewel ook andere meubelmerken zoals Bolia en JYSK in handen zijn van deze groep, blijft Sofacompany haar eigen koers varen met hetzelfde management en topdesign team dat onze huiskamers al jaren vult met droomdeco. 

Dat Sofacompany zo snel kon uitgroeien tot een succesmerk, heeft alles te maken met hun online verkoop zonder tussenpartijen. Door rechtstreeks te verzenden van fabriek naar klant, wordt dit Deens design ook betaalbaar. Procuritas kapitaliseerde op deze succesformule en slaagde erin de omzet sinds 2017 met meer dan de helft te verhogen (73 miljoen euro)  en de EBITDA te verdrievoudigen naar 7 miljoen euro. 

Sofacompany kon al enkele jaren sterke verkoopresultaten voorleggen maar het is geen geheim dat mensen sinds de coronacrisis massaal de weg vonden naar de webshop. Online shopping zit in de lift en het is dan ook daarop dat nieuwe eigenaar Lars Larsen Group - een bedrijvengroep gerund door de Deense familie Brunsborg - nu verder wil inzetten.  

“De acquisitie van Sofacompany is onderdeel van onze strategie om digitaal nog sterker te worden”, zegt CEO van JYSK, Jan Bøgh, die ook voorzitter van de Raad van Bestuur wordt van Sofacompany. “Doelstelling is om hetzelfde marktaandeel te bereiken met onze online retail kanalen als met de fysieke winkels en showrooms. Sofacompany heeft daar een enorm potentieel want de online verkoop van onder meer meubels is aanzienlijk gestegen sinds de crisis,” aldus Jan Bøgh.

Bøgh benadrukt tegelijkertijd dat het absoluut niet de bedoeling is om Sofacompany onderdeel te maken van JYSK. Integendeel. Sofacompany zal als een onafhankelijk bedrijf gerund blijven worden, net zoals dat het geval is bij JYSK, ILVA, Bolia en SengeSpecialisten, die ook in de Lars Larsen Group zittten. “Het is belangrijk voor ons als nieuwe eigenaars dat het huidig management op zijn plek blijft zodat Sofacompany zijn succesvolle strategie kan verderzetten. Maar uiteraard hoop ik met mijn ervaring en kennis te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf, net zoals Sofacompany ook toegang zal hebben tot de noodzakelijke fondsen om nog verder te kunnen groeien”, aldus Bøgh.

Ook Mattias Feiff, Co-Managing Partner bij PCI V Advisor AB, adviseur Procuritas Capital Investors V is bijzonder opgetogen over de verkoop van Sofacompany aan Lars Larsen Group. “Dit familiebedrijf is de ideale match met Sofacompany om de groei nog meer in een stroomversnelling te brengen. Met Procuritas hebben we de afgelopen jaren bij Sofacompany al heel wat zaken in goede banen geleid zoals de transformatie naar een sterk online sales beleid, het verleggen van de focus op wholesale kanalen naar een direct-to-consumer strategie maar ook de uitbreiding op geografisch vlak. We zijn Henrik Andersen en het management team enorm dankbaar voor het uitbouwen van van zo’n sterke onderneming. Maar nu geven we met veel trots de fakkel door aan Lars Larsen Group”, aldus Feiff.

Wil je graag meer info of heb je interesse in een interview?  Geef me dan gerust een seintje!

Groetjes,

Elke
 

NOOT voor pers:
-Gelieve 'JYSK' als bron te vermelden bij het portretbeeld van Jan Bøgh.
De foto werd overgenomen uit: https://www.mynewsdesk.com/dk/jysk/latest_media/tag/jan-boegh 
-Gelieve Sofacompany als bron te vermelden bij de video die werd geïntegreerd in het persbericht.
De video mag bovendien ENKEL getoond worden op ONLINE platformen zoals websites en social media kanalen. 

Contacteer ons
Elke Hadermann PR account manager, Global Image
Elke Hadermann PR account manager, Global Image
Over Sofacompany

Sofacompany verkoopt unieke en betaalbare Deense designmeubels. Van retro tot bohemian en van klassiek tot modern. Sofacompany heeft het hele proces, van ontwerp en productie, tot aan levering, volledig in eigen handen. Met deze unieke formule daagt Sofacompany de conservatieve meubelindustrie uit; geen overbodige tussenpersonen én zeer betaalbaar. Sofacompany is in Nederland als online shop gestart en heeft ondertussen showrooms in Arnhem, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam.

Sofacompany
Gele Rijders Plein 13
6811 AN Arnhem
Nederland